Wat betekent het om een ​​man te zijn?

Wat doet een man een man?? Sterke spieren en wilskracht? De mogelijkheid om een ​​gezin te bieden? Dit alles is samen en iets anders? Op verschillende tijdstippen werd een ander antwoord op deze vraag gegeven. En vandaag kwamen ze volledig bij het ontbreken van een enkel antwoord. Maar er zou iets belangrijks moeten zijn!

‘Ik ben een man of niet?»Deze zin met een interval in slechts een paar weken hoorde ik van mijn twee vrienden die in een zeer verschillende omstandigheden waren. De eerste, vrij succesvolle zakenman, die de vijfde dozijn uitwisselde, begon plotseling twee keer per jaar premiumauto’s te kopen, het huis op te voeren met de duurste techniek die hij kon vinden, en voor de site schreef hij zaailingen van bijna Libanese ceder uit Libanon rechtstreeks uit Libanon uit Libanon uit Libanon.

Het eindigde dat hij zijn vrouw scheidde, met wie hij bijna twintig jaar leefde. Probeerde uit te leggen wat er gebeurde, zei hij met oprechte wrok dat ze zijn successen en zorg niet waardeerde en hij besefte dat hij het beste lot verdient: “Ik ben een man of niet?”

Een andere vriend is nooit van successen beroofd. Een specialist in de hoogste kwalificatie, maakte hij een uitstekende carrière en begon vorig jaar een huis in het buitenland te bouwen. En dan was er een grote overlast (we https://stijve-penis.com/ik-ben-s-ochtends-gedeeltelijk-mijn-erectie-kwijt-is-dit-normaal/ zullen niet in details ingaan).

Mijn vriend was achtergelaten zonder werk. Er is geen einde aan de voorstellen, alleen geld wordt hem twee of drie kleiner aangeboden dan die waaraan hij gewend is. Tegelijkertijd heeft zijn vrouw de afgelopen 15 jaar niet gewerkt, tienerdochters hebben geld getrokken met de energie van goede vacuümreinigers, buitenlandse onvergetelijke is even onrendabel en ingeblikt en verkopen. Op de vraag wat hij denkt te doen, grijnsde mijn vriend helaas: ‘We zullen doorbreken. Man ik ben of niet?”

Ik kan ervoor zorgen dat beiden absoluut mannen zijn, en niet van de laatste. Dat is gewoon de betekenis in dit concept zelf, zo lijkt het, ze hebben anders gezegd. AS echter, en alles in de wereld.

Wat denken mannen?

93% van de Russische mannen beweert dat het belangrijkste voor hen is om werk te doen dat interessant is.

59% is klaar om ouders of vrienden te verlaten en naar een andere stad of zelfs een ander land te verhuizen voor de beste carrière of een hogere levensstandaard.

De resultaten van de studie “het uiterlijk van mannen veranderen”, op volgorde van ontdekkingsnetwerken in 2013.

Over het feit van beschikbaarheid

Wat mij betreft, ik zelf, met het bewustzijn van mijn behorend tot de mannelijke vloer, botste voor het eerst op een wandeling in de kleuterschool, toen de leraar op een bijzonder hete dag in de volgorde van de hele groep, om beide te doen Jongens en meisjes uit de slang. Toen begreep ik meteen alles.

Filosofen en historici houden ervan om de ontwikkeling van de mensheid te houden door de ontwikkeling van één persoon. En vanuit dit oogpunt, de oudheid – “Childhood of Mankind” – een periode waarin mannelijkheid werd bepaald en geëvalueerd door de aanwezigheid en grootte van het mannelijke genitale orgaan. Bovendien is dit de identificatie van de grootte van een mannelijk kind -goedend orgaan met een mannelijke moed, blijkbaar, zelfs vóór het verschijnen van een persoon.

Bij mannen van sommige soorten primaten is de zo -aangeduurde “strafweergave” op maat gemaakt -een agressieve demonstratie van hun rechtopstaande lid. En niet voor vrouwen, maar voor andere mannen – om een ​​meer bevoorrechte positie in de gemeenschap te intimideren en te bereiken.

Met alle vereenvoudiging van de biologische aanpak kunt u het op geen enkele manier weigeren. Veel in ons leven wordt bepaald door evolutionaire noodzaak. En vanuit het oogpunt van evolutie is een man (zoals een vrouw echter) dan nodig om nakomelingen te produceren. En zo ja, dan houdt hij bij afwezigheid van de geslachtsdelen op, per definitie, ophoudt. Het ding is echter dat de aanwezigheid van deze zeer organen, hoe verder, hoe minder de man zijn hoge titel garandeert.

Opties zijn mogelijk

Waarschijnlijk is het tijd om van het concept van geslacht naar het concept van geslacht te gaan. Als de vloer een biologische categorie is, is het geslacht psychologisch en sociaal. Dienovereenkomstig komt de “seksuele” mannelijkheid overeen met mannelijkheid van gender.

Discrepanties begonnen in de middeleeuwen, toen twee soorten mannelijkheid zich tegelijkertijd in Europa ontwikkelden. De eerste is een ridderly gebaseerd op een cultus van macht, militaire moed en het vermogen om zowel een vijandelijk kasteel als het hart van een mooie dame te veroveren. De tweede is monastiek, waarvan de essentie in wijsheid, zachtmoedigheid en geduld is. Welke van de twee is een ridder of een monnik – “meer man”, op het eerste gezicht natuurlijk. Maar dit is pas op het eerste gezicht.

In feite werden de kloosters op precies dezelfde manier gebouwd als ridderlijke militaire bevelen: dezelfde strikte discipline en dezelfde strikte hiërarchie regeerde daar. En de heilige vaders wisten echt hoe ze met wapens moesten omgaan. Maar misschien is een andere overweging nog belangrijker. Hoe trotse mannen aller tijden ook zijn, het vermogen om hun mannelijk orgaan te gebruiken vanwege het beoogde doel, misschien is een grote reden voor trots altijd het vermogen geweest om de impulsen van het vlees te beperken. En in dit opzicht overtroffen de monniken van de ridders zeker.

Verder. Naarmate het ambachten zich ontwikkelden, ontwikkelden ook ideeën over mannelijkheid. Kleermakers of smeden, misschien zouden we graag ridders worden, maar konden we geen landgoedbarrières overwinnen. Maar het was niet nodig om te bidden en te bidden tot het vlees. Maar zij waren ook mannen. En het betekent dat hun mannelijkheid in toenemende mate werd bepaald door het vermogen om bijzonder mooie kleding te naaien of om bijzonder sterk pantser te smeden. En ze verkopen, zorg voor een gezin. Mannelijkheid werd groter, omdat elke sociale groep zijn eigen ideeën over een echte man vormde.

Hetzelfde gebeurde bij vertegenwoordigers van verschillende nationaliteiten. Joden zijn bijvoorbeeld al eeuwenlang gedwongen om te leven in vervolging, die niet fysiek kunnen worden tegengewerkt, dus het beeld van een echte man die zich onder het Joodse volk had ontwikkeld, is helemaal niet het beeld van een krachtige krijger. En het beeld van een wetenschapper-speler die in staat is om zich te wenden tot de wijsheid van de heilige boeken, om een ​​uitweg te vinden uit een moeilijke en gevaarlijke situatie waarin de Joden zich vaak bevonden.

Verschillende soorten mannelijkheid bestaan ​​tegenwoordig naast elkaar, zelfs binnen dezelfde kleine nederzettingen of onderwijsinstellingen, is de socioloog Revin Connell zeker. Maakt dit het gemakkelijker voor moderne mannen? Misschien ja, maar niet te veel. De wereld is zo mobiel dat mijn hele leven om binnen het kader van de smalle groep te blijven, nauwelijks mogelijk is. En het is de moeite waard om zijn grenzen te overschrijden, en je mannelijkheid zal opnieuw moeten worden bewezen. Hoe?