Wat betekent succes voor jou?

De redenen waarom we naar succes streven, kunnen anders zijn. En als we ze niet realiseren, kunnen de hoogste prestaties een persoonlijke crash voor ons worden, waarschuwt de zakelijke consultant Mark Tobin.

Velen proberen te slagen. Is hier iets mis? Laten we eerlijk toegeven: succes is beter dan falen. Om beter te winnen dan verliezen. Maar hier zijn de redenen waarom we naar succes streven, kunnen anders zijn. Het is nuttig om plannen op te stellen en doelen te stellen – maar het is ook erg belangrijk om te begrijpen waarom we succes nodig hebben, dat wil zeggen om onze motivatie te realiseren. Als u uw eigen motivatie niet begrijpt, kan het bereiken van succes een persoonlijke crash voor u worden.

Wat voel je als je succesvol en mislukt?

De wens om zich te voelen als een persoon die respect waard is, is de meest slechte reden voor het verlangen naar succes. Als u koste wat het kost succes nodig heeft om uzelf goed te behandelen, Je zelfvertrouwen zal voor altijd gerelateerd blijven aan externe omstandigheden. Bepaal of u in deze categorie valt, u vindt dit misschien leuk: onthoud hoe u zich voelt na een mislukte vergadering of prestaties.

Alles is in orde, als je een tijdje daarna teleurgesteld, enigszins depressief bent, of kun je je voorstellen hoe het beter zou kunnen worden gedaan. Maar als je lange tijd schaamte, woede of moedeloosheid ervaart, betekent dit dat je zelfvertrouwen afhankelijk is geworden van je succes. En dit is een gevaarlijke en ongezonde houding ten opzichte van zichzelf.

Hoe zit het met succes bij het oplossen van een specifiek probleem? Als je het hebt bereikt, voel je je waardig en competent – en misschien beschouw je jezelf een beetje beter dan anderen? Dus je vergelijk jezelf met anderen om te bepalen wat je waard bent. En als u anderen niet tenminste in iets overschrijdt, dan stopt u met uzelf te waarderen. Dit is ook een gevaarlijke en ongezonde houding ten opzichte van zichzelf.

Succes als compensatie

Veel extreem succesvolle mensen streefden naar de hoogten om hun vroegere zwakte te compenseren. Ze kwamen uit arme gezinnen en besloten om de behoeften nooit meer te voelen. Of het was moeilijk voor hen om te studeren en op school werden ze beschouwd als dumbasses, dus besloten ze in elk geval rijker te worden dan de “wijze mannen” met wie ze werden vergeleken.

Sommigen hielden niet van hoe ze eruit zien, Iemand leed aan voedselaandoeningen-en dit bleek hun weg te zijn naar succes. Onthoud dat dit het gezegde is: “Je kunt niet te rijk of te slank zijn”?

Als je na elk falen lang, woede of moedeloosheid hebt, dan is je zelfvertrouwen afhankelijk geworden van je succes

Je kunt je veel mensen herinneren wiens pad naar succes door lijden en gevaar lag. Maar het gevoel van eigen kwetsbaarheid is als een enorm gat in de ziel, en het behaalde succes hier verandert niets. Degenen die probeerden te slagen om het ontbreken van iets belangrijks goed te maken, zullen nog steeds leeg zijn. Het grootste succes zal de kloof niet elimineren in een gevoel van veiligheid. Het nastreven van succes wordt eindeloos, omdat deze leegte niet met enige prestaties kan worden gevuld.

Zelfvertrouwen is niet gelijk aan zelfvertrouwen

Als je merkt dat je alles kunt zeggen wat net over je is gezegd, wanhoop dan niet. Er is een uitgang. U bent niet verplicht om alleen naar succes te streven, omdat u altijd niet tevreden bent. Als je leert onderscheid te maken tussen zelfvertrouwen en zelfvertrouwen, kun je genieten van succes zonder zijn slaaf te worden.

Zelfvertrouwen zal enigszins variëren, afhankelijk van het bereikte succes. Let op het woord “meerdere”. Het is volkomen natuurlijk dat ons humeur in geval van succes beter zal zijn dan in het geval van falen. En er is niets verrassends in het feit dat als gevolg van mislukte acties zelfvertrouwen wordt verminderd. Maar deze schommelingen zijn niet zo groot.

Als zelfvertrouwen afhangt van of je geluk hebt gehad of succes hebt bereikt, verwarren je het waarschijnlijk met zelfrespect

Als zelfvertrouwen wordt geëvalueerd op een schaal van 0 tot 100, dan hebt u geen 20 in geval van mislukking en 90 in geval van succes. Als u concurreert op het niveau dat overeenkomt met uw vaardigheden, en als u bent voorbereid, verdient u het recht om zelfverzekerd te zijn, ongeacht het resultaat. Natuurlijk houdt u er niet van om falen te doorstaan ​​of te verliezen. Maar je fundamentele vertrouwen in jezelf zal niet worden vernietigd als er iets misging zoals je gepland hebt.

Als zelfvertrouwen sterk varieert, afhankelijk van of je geluk hebt gehad of succes hebt bereikt, is het zeer waarschijnlijk dat je het verwarren met zelfvertrouwen. De basis van zelfvertrouwen is hoe je je voelt als een persoon. Wat ben je vader, broer https://libidoverhogen.com/arts-noemt-tien-voedingsmiddelen-die-het-libido-bij-mannen-verhogen/, echtgenoot, vriend, wat ben je moeder, zus, dochter? Zijn uw acties gebaseerd op waarden en morele principes? Geloof je in iets meer dan jij zelf? Voel je je diep vertrouwen in jezelf? Als dat zo is, zal dit vertrouwen op dit moment niet te veel veranderen, afhankelijk van uw succes.

En als het varieert, betekent dit dat u de resultaten van uw acties toestaat om te bepalen hoe goed u voor uzelf bent als persoon. Uw succes beïnvloedt uw zelfvertrouwen, het bepaalt uw zelfrespect. Daarom is het gat in de douche nooit gevuld. Je probeert meer succes te bereiken om je beter te voelen, maar het is nooit genoeg, en je wordt vaak onleesbaar in de middelen om het te bereiken.

Er is niets mis om succes te wensen en ernaar te streven. Het risico ontstaat wanneer we vinden dat de wrede succesvol moet zijn om de houding ten opzichte van onszelf te verbeteren. En als een gezonde motivatie gebaseerd is op het verlangen naar uitmuntendheid, dan zal succes niet lang duren!

Over de expert

Mark Tobin – Een klinische psycholoog, coach, hoofd van het Tobin Company, dat adviesdiensten biedt aan de leiders van de Top Link op het gebied van zakelijke en sport.